Osmanlı,Türk ve Arap müzik mirasına olan ortak ilgiyi tanıyarak

Osmanlı,Türk ve Arap müzik mirasına olan ortak ilgiyi tanıyarak

Osmanlı,Türk ve Arap müzik mirasına olan ortak ilgiyi tanıyarak, hem tarihsel bağlamda hem de modern önemde, Nefes Dernegi kritik bir girişimde bulundu. King’s College’dan seçkin müzisyenlerle işbirliği yaparak, Profesör Martin Stokes’un rehberliğinde, Oxford Maqam müzik topluluğu, İstanbul Üniversitesi’nden Dr. Harun Korkmaz ve Nefes dernegi’nden müzisyen İbrahim Muslimani ile Bu proje, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki kültürel işbirliğini teşvik etmektedir.
Bu çaba, hem şimdiki hem de gelecekteki nesiller için dikkat çekici bir deneyim platformu sunmaktadır. Farklı uzmanlık seviyelerinde müzikal keşfe olanak tanır ve çağdaş bir bakış açısından yenilikçi müzikal ifadelerin yaratılmasını kolaylaştırır. Ayrıca, proje, her iki ulustan gençlerin kültürel ve eğitim amaçlı faaliyetlere katılmaları için heyecan verici bir fırsat sunar, sanatsal ilhamlarını ateşler.
Temelinde, projemiz, uyumlu müzik işbirlikleriyle Türk ve İngiliz katılımcıları birleştirmeyi hedeflemektedir. Bu işbirliği, Birleşik Krallık ve Türkiye’de bir dizi etkinliği kapsayan Oxford Maqam ve Nefes ekipleri arasında sinerjik bir çaba olarak durmaktadır. Bu zihinlerin birleşmesiyle, yılların deneyimi, tarihsel anlatılar ve bilgi birleşir, İngiliz ve Türk izleyicilerini müzik, sanat ve kültürler hakkında yeni perspektiflerle zenginleştirir.

20 Yüzyılın Başlarında Pan-Osmanlı Müziğinde Muvaşşah Sanatı ve Kültürlerarası İşbirliğinin Klasik Sözlü Formları (Halep-Kahire-İstanbul)
Cuma, 3 Kasım 2023
Panel, 14:00
Müzik Dinletisi, 18:30
Yer: CENANİ Konağı Kültür ve Sanat Merkezi, Gaziantep

@gaziantepuniv
@turkeybritishcouncil
@lifeatkings
@oxfordmaqam
@harun_krkmz
@ibrahim_muslimani
@martinstokes6555
#YaratıcıİşBirlikler #CreativeCollborations

Author: